TANÚSÍTVÁNYAINKRÓL ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEINKRŐL

Be smarter logo

BE SMARTER

Már a legkisebb változtatások a mindennapi szokásainkban is pozitív hatással tudnak lenni a fenntartható fogyasztás megkönnyítésében. Tudtad például, hogy a termékeink ökológiai lábnyomának 70-90%-a a termékhasználat során keletkezik?

Ezt figyelembe véve elhatároztuk, hogy szeretnék tájékoztatni, informálni a fenntartható termékhasználatról és tippeket, trükköket adni, hogy mindannyian kivehessük a részünket az erőforrások megőrzésében és egy fenntarthatóbb jövő elérében. Ehhez indította el 2016-ban a Henkel Beauty Care a “Be Smarter“ kezdeményezést, hogy felhívjuk a figyelmet a tudatos termékhasználatra és a természetes erőforrásainkkal való takarékosság fontosságára. A honlapon még több információt találhatsz a vízről, mint erőforrásról és az újrahasznosításról.

További információ: https://www.smarterinitiative.com/en/home.html

Be smarter logo

COSMOS NATURAL

A COSMOS sztenderdet a bio-, illetve természetes (vagy natúr-) kozmetikumok öt európai tanúsító intézete (BDIH, COSMEBIO & ECOCERT, ICEA, SOIL ASSOCIATION) hozta létre, azzal a céllal, hogy kialakítsanak egy egységes és közös bio-, illetve natúrkozmetikumokra vonatkozó szabványrendszert a szépségápolási termékek egyértelmű és hiteles minősítéséhez. A sztenderd alapján létrehozott tanúsítványok egyike a COSMOS NATURAL natúrkozmetikum minősítés, melyet olyan termékek viselhetnek, amelyek többek között parabénektől, génmódosított összetevőktől és a legtöbb kőolajszármazéktól is mentesek és a kozmetikumok előállításának egésze során a fenntartható fejlődés elveit alkalmazzák a nyersanyagok kiválasztásától kezdve a kész termékek forgalmazásáig. A Nature Box elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt, éppen ezért büszkék vagyunk rá, hogy termékeink megszerezték a szigorú COSMOS NATURAL tanúsítványt.

További információ: https://www.cosmos-standard.org/

Be smarter logo

SOLIDARIDAD

A társadalmi felelősségvállalás kiemelten fontos számunkra, így büszkék vagyunk rá, hogy a Solidaridad partnereként együtt küzdhetünk a pálmaolaj fenntartható betakarításáért. A Solidaridad egy nemzetközi fejlesztési szervezet, amely világszerte támogatja a földműveseket abban, hogy a pálmaolajat fenntartható módon tudják betakarítani. Világszerte több mint 40 országban azért tevékenykednek, hogy fair és fenntartható ellátási láncok szülessenek, segítik a farmereket, munkásokat, hogy megfelelő fizetést kapjanak és maguk formálhassák saját jövőjüket, miközben a természettel összhangban termesztenek.

További információ: https://www.solidaridadnetwork.org/

Be smarter logo

SOCIAL PLASTIC

A Plastic Bank szociális vállalkozás célja, hogy megállítsa a műanyagok elterjedését az óceánokban, azon keresztül, hogy átveszik a parton és a szárazföldön gyűjtött műanyag hulladékot és ezáltal a szegénységben élők számára is lehetőséget kínálnak, hogy pénzhez vagy szolgáltatásokhoz jussanak a környezetből származó műanyag hulladék eltávolításával.
2017 óta vagyunk büszke partnerei a Plastic Banknak és 2019-ben további 5 évre meghosszabbítottuk ezt az együttműködést, mely során támogatjuk a folyamatban lévő projekteket Haitin, a Fülöp-szigeteken és Indonéziában. Az együttműködésünk fő célja a Social Plastic®, mint csomagolás előállításához szükséges forrás elérhetőségének javítása. 2019 végéig Haitin több mint 200 tonna műanyagot gyűjtöttek össze. Ezután ezt szétválogatták, majd ezt követően Social Plastic® néven bekerült az újrahasznosítási értékláncba. Ezt az anyagot a Plastic Bank igazolta, ezzel jelezve, hogy a gyűjtők a piaci árnál magasabb árat kaptak a műanyag hulladékokért. Az újrahasznosított Social Plastic®-et termékekhez vagy csomagolásokhoz is lehet használni, ily módon bezárva az anyagciklus körfolyamatát. A Social Plastic® használatával mi is hozzá tudunk járulni a műanyag hulladék csökkentéséhez, miközben a gyűjtésben résztvevők életminősége is javul.

További információ: https://plasticbank.com/social-plastic/

HIDEGEN PRÉSELT OLAJOK A MELEG ZUHANY ALÁ

Kíváncsi vagy, hogy a hidegen préselt olajok mitől olyan különlegesek? Hadd meséljük el, hogy milyen eljárással nyerik ki az értékes olajokat és ezek hogyan ápolják a hajadat.

BÚCSÚT INTÜNK A SZILIKONOKNAK & A MESTERSÉGES SZÍNEZÉKEKNEK

Termékeink szilikon és mesterséges színezék mentesek.

KIEMELT TERMÉKEINK

HŰSÖLJ, AKÁRCSAK HIDEGEN PRÉSELT OLAJAINK

Azon gondolkozol, hogy mik is azok a hidegen préselt olajak? Hagy meséljük el, hogyan is kerülnek ezek az értékes olajak kivonásra és mik is az előnyeik.

 

KIVÁNCSI VAGY AZ ÖSSZETEVŐKRE? EZT NÉZD!

Hidegen préselt olajok, stabilizálók, hidroxi-etilcellulóz, karbomer, xantángumi… érdekel, mik ezek?

Vegán & fenntartható #thatsnatural

Talán azt gondolod, mi csak egy "feltörekvő fenntartható márka" vagyunk. De színes megjelenésünk ellenére, valójában mi elég fenntarthatóak vagyunk. És miért merjük ezt kijelenteni?

TERMÉSZETESEN A KÖZÖSSÉGI MÉDIA FELÜLETEIN IS MEGTALÁLSZ MINKET!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Azon tűnődsz, hogy mi van a termékeinkben? Mitől lesznek vegánok és hol tudod őket beszerezni? Választ adunk kérdéseidre. Szerelmesleveleket is örömmel fogadunk. Nézd meg, mások miket kérdeztek tőlünk!

TESZTELTEK ÁLLATOKON?

NEM! A kozmetikai termékek és kozmetikai összetvők állatokon történő tesztelését az EU szabályai tiltják. A Nature Box természetesen eszerint cselekszik. Termékeinket a gyártási folyamat egyik pontján sem teszteljük állatokon. Boldogan jelenthetjük ki, hogy termékeink teljesen vegánok.

 
VEGÁNOK A TERMÉKEITEK?

IGEN! Minden Nature Box formula 100%-ban vegán. Formuláinkban nem használunk állati eredetű termékeket, melléktermékeket vagy származékokat. Ezzel pedig természetesen azt is értjük, hogy NEM tesztelünk állatokon - ahogy ezt a szabályozások tiltják.